Peltolan Ratsutilan hevoset

Saat pikkukuvista esille kunkin hevosen suuremmat kuvat.

» Muistojemme hevoset, klikkaa tästä «

Corado

Maaliskuussa 2016 haimme Pohjanmaalta kaksi saksalaista kultakimpaletta, Coradon ja Dandin. Vuonna 1996 syntynyt Corado on ansioitunut esteradoilla. Saksassa tämä 148-senttinen ruuna on hypännyt 120 cm:n luokkia ja Suomessa edellisten kuskiensa Fanny Oksasen ja Ellen Forsmanin kanssa tasaisia kausia tasolla 80-100 cm. Günther Melzerin kasvattama Corado on verraton opetusmestari myös kouluratsastuksessa ja varsinainen herrasmies kaikessa käsittelyssä.

Dundee II

Vuonna 2002 syntynyt Dandi on varsinainen hurmuri, jolta ei puutu pilkettä silmäkulmasta. Armin ja Elke Spierlingin kasvattama Dandi omaa laadukkaat askellajit ja kauniin hypyn. Dandi on kiltti hoitaa, mutta eläväisyytensä vuoksi ei sovellu ihan aloittelevimpien ratsuksi. Dandin säkäkorkeus on noin 140 cm.

Esben

Esben eli Edi on tallimme uusin tulokas. Arviolta vuonna 2008 syntynyt Edi muutti Peltolan Ratsutilalle marraskuussa 2015, mutta on ehtinyt valloittaa jo monen ratsastajan sydämen. Tämä ihmisystävällinen pystytukka on herkkä ja osaava ratsu, joka omaa pienestä koostaan huolimatta varsin hevosmaiset ja isot liikkeet. Edin omistaa Veera Lapinoja Kuortaneelta.

Lompacco

MG Lompacco pitää Ilpon kanssa huolta siitä, että tallin hevosten keski-ikä ei nouse liian korkeaksi. Johanna af Enehjelmin kasvattama FWB-ruuna Lompacco on Miss Coran ja Lopezin jälkeläinen, joka on jo kasvanut emäänsä isommaksi. Lompacco vaikuttaa luonteeltaan varsin lempeältä, mutta reaktiiviselta. Hyppääminen on tällä nuorukaisella verissä ja tulevaisuudessa se nähdään toivottavasti myös esteradoilla.

Lompacco Sukupostin sivuilla

Miss Cora

Miss Cora on Satu Liukkosen kanssa 120-135 sentin esteradoilla kunnostautunut saksalainen tamma. Tämä itsevarma ja rohkea ratsu muutti tilalle Janakkalasta Johanna af Enehjelmin luota. Cora liikkuu kauniisti ja vaivattomasti ja on aina yhtä energinen ja valpas.

Miss Cora Sukupostin sivuilla

Arena

Arena on jo 20-vuotias, mutta todellinen ikiliikkuja. Tämä pilkullinen tamma herättää ihastusta kauniilla värityksellä sekä herkällä ratsastettavuudella. Arena on aikaisemmin ollut esteradoilla todellinen ruusukehai. Nykyään se keskittyy enemmän kouluratsastukseen. Arena vaatii ratsastajalta tasaista kättä ja malttia, joten se ei sovellu aloittelijoille. Arenan omistaa Linda Kääntä Kalajoelta.

Brenda

Brenda on kentän varmajalkaisin kehäkettu ja opettajan luotettavin työtoveri. Brenda testaa karsinaan tulijat tuimalla ilmeellä ja ruokkijat vaativalla kolistelulla, mutta ratsastaessa sen tasaiset askellajit ovat kaikkien mieleen.

 

Muistojemme hevoset

Loiste-Haka

Loiste lähti ennen kevään ensimmäisiä vihreitä ikilaitumille 25.2. Suru on suuri koko perheellä Ullan kanssa 16 yhteistä vuotta taivaltaneen suurisydämisen hevosen menetyksestä.

Caramel III

Karkki jouduttiin lopettamaan 4.9.2015 äkillisen ja rajun suolikierteen vuoksi. Kiitos hyvälle ja luotettavalle opetusmestarille yhteisistä vuosista!

Wikner´s Gazandra

Muistoissamme Wikner´s Gazandra eli Sandra - ylikorkea suomalainen ratsuponi. Sandra oli luonteeltaan ponimainen eli piti kesällä laiskottelusta, mutta talven tullen virtaa riittää pukkeihinkin. Sandra oli taitava este- ja kouluratsastuksessa laadukkailla liikkeillä.