Peltolan Ratsutilan hevoset

Saat pikkukuvista esille kunkin hevosen suuremmat kuvat.

» Muistojemme hevoset, klikkaa tästä «

Arena

Arenan kohdalla pitää paikkansa sanonta siitä, että ikä on vain numeroita. Tämä arviolta vuonna 1994 syntynyt tamma herättää edelleen ihastusta kauniilla värityksellä sekä herkällä ratsastettavuudella. Arena on aikaisemmin ollut esteradoilla todellinen ruusukehai. Nykyään se keskittyy enemmän kouluratsastukseen. Arena vaatii ratsastajalta tasaista kättä ja malttia, joten se ei sovellu aloittelijoille. Arenan omistaa Linda Kääntä Kalajoelta.

Brenda

Brenda on kentän varmajalkaisin kehäkettu ja opettajan luotettavin työtoveri. Brenda testaa karsinaan tulijat tuimalla ilmeellä ja ruokkijat vaativalla kolistelulla, mutta ratsastaessa sen tasaiset askellajit ovat kaikkien mieleen.

Corado

Maaliskuussa 2016 haimme Pohjanmaalta kaksi saksalaista kultakimpaletta, Coradon ja Dandin. Vuonna 1996 syntynyt Corado on ansioitunut esteradoilla. Saksassa tämä 148-senttinen ruuna on hypännyt 120 cm:n luokkia ja Suomessa edellisten kuskiensa Fanny Oksasen ja Ellen Forsmanin kanssa tasaisia kausia tasolla 80-100 cm. Günther Melzerin kasvattama Corado on verraton opetusmestari myös kouluratsastuksessa ja varsinainen herrasmies kaikessa käsittelyssä.

Diament

Diament eli Dajm muutti tallille syksyllä 2016. Tämä puolalainen herrasmies on ottanut hyvin vähintäänkin itsensä kokoisen paikan tallimme hevoslaumassa. Dajmilla riittää aina ymmärrystä ympärillä hyöriville pienille lapsille, mutta kentällä se saattaa välillä pyrkiä päättämään suunnasta ja vauhdista. Dajm on varsin reipas kärryjen edessä ja sanoisinko, että tallinpitäjien lellikki. Vuonna 2001 syntyneen risteytysponin omistaa Merja Pohjonen Janakkalasta.

Esben

Esben eli Edi on tallimme kultainen suosikkipoika. Edi saapui Parikkalaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2015, mutta on sittemmin siirtynyt Peltolan Ratsutilan omistukseen. Tämä ihmisystävällinen pystytukka on herkkä ja osaava ratsu, joka omaa pienestä koostaan huolimatta varsin hevosmaiset ja isot liikkeet. Edi tykkää eniten kouluratsastuksesta, mutta sopivan kuskin kanssa se ylittää myös esteet kauniisti.

Friisin Salama

Vuonna 2012 syntynyt Salama on tallimme uusin tulokas ja vielä koeajalla. Salaman omistaa Vilma Juvakka Rautjärveltä.

Lompacco

Johanna af Enehjelmin kasvattama FWB-ruuna Lompacco on Miss Coran ja Lopezin jälkeläinen, joka on jo kasvanut emäänsä isommaksi. Lompacco on luonteeltaan ihmisystävällinen, herkkä ja lempeä, mutta reaktiivinen. Hyppääminen on tällä nuorukaisella verissä ja tulevaisuudessa se nähdään toivottavasti myös esteradoilla. Lompsa on ollut lokakuusta 2017 lähtien Niclas ja Laura Aromaan luona Saksassa koulutuksessa. Aromaiden mukaan Lompaccosta on kuoriutumassa todellinen kilparatsu, joka omaa erittäin hyvän kapasiteetin.

Lompacco Sukupostin sivuilla

Miss Cora

Miss Cora on Satu Liukkosen kanssa 120-135 sentin esteradoilla kunnostautunut saksalainen tamma. Tämä itsevarma ja rohkea ratsu muutti tilalle Janakkalasta Johanna af Enehjelmin luota. Cora liikkuu kauniisti ja vaivattomasti ja on aina yhtä energinen ja valpas. Coralla on kaksi hienoa varsaa, vuonna 2013 syntynyt MG Lompacco (i.Lopez) ja vuonna 2017 syntynyt Colicco (i.Celantus).

Miss Cora Sukupostin sivuilla

Viiri

Viiri tuli tallille kesällä 2018 ja on jo ehtinyt hurmata monet ratsastajat. Viiri on 2008 syntynyt sielukkaan oloinen eestinhevonen. Punarautias ja pröreärunkoinen tamma on nöyrä ja yritteliäs ratsastettava, mutta tarhassa se näyttää muille hevosille kaapin paikan äkäisten kiljahdusten saattelemana.

 

Muistojemme hevoset

Caramel III

Karkki jouduttiin lopettamaan 4.9.2015 äkillisen ja rajun suolikierteen vuoksi. Kiitos hyvälle ja luotettavalle opetusmestarille yhteisistä vuosista!

Dundee II

Dandi muutti talvella 2018 takaisin Lohtajalle entisen omistajansa Tiia Anttilan hoiviin takajalasta löytyneen irtopalan vuoksi.

Loiste-Haka

Loiste lähti ennen kevään ensimmäisiä vihreitä ikilaitumille 25.2. Suru on suuri koko perheellä Ullan kanssa 16 yhteistä vuotta taivaltaneen suurisydämisen hevosen menetyksestä.

Wikner´s Gazandra

Muistoissamme Wikner´s Gazandra eli Sandra - ylikorkea suomalainen ratsuponi. Sandra oli luonteeltaan ponimainen eli piti kesällä laiskottelusta, mutta talven tullen virtaa riittää pukkeihinkin. Sandra oli taitava este- ja kouluratsastuksessa laadukkailla liikkeillä.